Didgaheno.ir | Fa | En | Login        
اشکانیان مخترع پیل الکتریکی


14 فروردين 1393


اشکانیان مخترع پیل الکتریکی


 

تا چند سال پیش همه تصور میکردند که پیل الکتریکی را نخستین بار دانشمند ایتالیایی لوییجی گالوانی در سال ۱۷۸۶ اختراع کرد.گالوانی از قرار دادن دو فلز در آب نمک جریان برق بدست آورد. چقدر مایه تعجب است وقتی میبینیم که بر حسب تصادف ،گالوانی هم برای ساختن پیل همان فلزهایی را استفاده کرد که ۱۸۰۰ سال پیش از وی ایرانیان برای ساختن پیل بکار برده بودند.

پیل مورد استفاده ایرانیان در قریه ای در اطراف بغداد به دست آمده است.باستان شناسانی که در آثار تمدن اشکانیان حفاری میکردند در کلبه یک کاهن یا کیمیاگر ایرانی تعداد زیادی از این پیلها به دست آوردند. باید در نظر داشت که در زمان فرمانروایی اشکانیان که از ۲۵۰ سال قبل از میلاد مسیح تا ۲۲۶ سال بعد از میلاد ادامه داشت قسمت مهمی از کشور فعلی عراق و منجمله نواحی بغداد جز امپراطوری ایران محسوب می شد.

برای نخستین بار یک باستانشناس آلمانی به نام ویلهلم کونیک یک پیل الکتریکی اشکانیان را ۲۰ سال پیش در مرز عراق و ایران کشف کرد و هنگامی که آن را به موزه برلین برد مشاهده کرد که دوستانش نیر قطعات شکسته و خورد شده نظیر این پیل را پیش تر به موزه آورده اند. باستان شناس آلمانی پس از مدتی حدس زد که شاید این جسم عجیب یک پیل الکتریکی بوده است ولی دوستانش در این مورد تردید داشتند تا آنکه او پس از سالیان دراز تحقیق عاقبت موفق شد در خرابه های شهر سلوکیه متعلق به اشکانیان آلات دیگری کشف کند که حدس قبلی او را تایید نمود.

این دانشمند در حفاری های خود مقدار زیادی از این پیلها را پیدا کرد که به وسیله میله های برنزی به یکدیگر متصل بودند و در آخر فقط دو سیم از ترکیب آنها بوجود آمده بود و سر این دو سیم به دستگاه دیگری فرو رفته بود. کونیک مشاهدات خود را در کتابی منتشر ساخت.تا آنکه افکارش در سراسر جهان پخش شد و پس از آزمایشهای فراوانی که در این مورد به عمل آمد ، سرانجام چندی پیش یک مهندس امریکایی به نام ویلاردگری ثابت کرد که این دستگاه عجیب را اشکانیان برای آب دادن فلزات بخصوص طلا و نقره بکار می برده اند.

گری در گزارش خود می نویسد:«اشکانیان از اتصال این پیلها به یکدیگر مقدار قابل توجهی نیروی برق بدست می آوردند و آن را به وسیله دو سیم وارد دستگاه آبکاری کرده و با استفاده از املاح طلا و نقره ، دستبند ها و زینت آلات خود را آب طلا و نقره میدادند که امروز گالوانو پلاستی یا آبکاری الکتریکی می نامند.»

در آن زمان کیمیاگران و جواهرسازان باستانی که به اینکار می پرداختند ساختمان پیل را نیز مانند سایر معلومات خویش به عنوان یک راز مگو تلقی کرده و جز به اهل فن به کسی ابراز نمی داشتند و در نتیجه از این اختراع جز کاهنها و کیمیاگران ، دیگران اطلاع نداشتند.

 

 ارسال کننده : آقای مهدی طوسی






  ارسال نظر

ايميل :     
وب سايت :  
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 


 
نظرات ارسالی
This is just the pecreft answer for all of us
Stanislav     وب سایت: http://www.facebook.com/profile.php?id=100003456715253

سلام خیلی جالب بود ای کاش ازخواب غفلت بیدار شیم تا مثل گذشتگانمان شکوه ایرانیان رو به دنیا نشون بدیم
ناصر     وب سایت:

سلام . بسيار سپاسگزارم از مطالب جالبتان . مگر پشت اسكناس 50000ريالي فرمايش پيامبر چاپ نشده كه ( دانش اگر در ثريا هم باشد مرداني از سرزمين پارس به آن دست خواهند يافت ) البته ايرانيان آن زمان . اين نسل كه چنان به دنبال مدرك هستند كه يادشان رفته خلاقيت ، اختراع، دانش ...و اينگونه موارد نيز وجود دارد .
    وب سایت:

به نام خدا وسلام ..و با عرض تبریک سال جدید ..امیدوارم عذر خواهی بنده را بخاطر دیر خدمت رسیدن ببخشید ..البته بنده با دفتر تماس گرفتم ..ولی خوب سعادت نداشتم ..میگن هرجا سخن از اعتماد است نام بانک ملی ایران می درخشد ..حالا بقول نظر دوستان ..هرجا خبر از یک اختراع است ابتکار ایرانیان در میان است ...
مسلم رحیمی کیا     وب سایت: www.dovar.blogfa.com

با سلام و تبریک مجدد سال نو اطلاعات جالبی بود . تا حالا بهش فکر نکردخ بودم. بازم ممنون
راحله رفاه کار     وب سایت: saghar78.blogfa.com

جالب اینکه هر جا حرفی از یک اختراع است حتماً پای یک ایرانی در میان است.
85906     وب سایت:





© Copyright 2011. All right reserved. تمامی حقوق متعلق به این سایت برای محمد رضا حسین زاده محفوظ می باشد.